En känd behandlingsmetod för ökat välbefinnande.

Infrabastu Stockholm

Fördelar med Infrabastu!

 

Hos infrakällan får du tillgång till vår infrabastu, vilket är en känd behandlingsmetod för att öka ens välbefinnande. När man svettas för man bort gifter och toxiner bort från kroppen via huden, vilket gör att kroppen vitaliseras och man känner sig friskare. Infrabastu är en behagligt bastubad och har många fördelar och bättre egenskaper gentemot en vanlig bastu. Det är inte lika varmt som i en vanlig bastu, men du svettas mer, iom att det händer så mycket i kroppen av infraståtarna. Man räknar med att 30 min bastande motsvarar en kaloriförbrukning på 600kcal iom att det händer så mycket i kroppen av strålarna. Värmen av strålarna tränger djupare ner i kroppen än vid en vanlig bastu, detta bidrar till den effektivare kaloriförbrukning. Det blir lättare att svettas ut farliga toxiner, vilket kan hjälpa till att minska och förebygga celluliter och du känner dig mer energifylld. Och iom att det inte är lika varmt, så upplevas de lättare att andas.

Många som använder sig av en infrabastu upplever lugn, harmoni och avstressning. Det är inte ovanligt att man somnar efter bara några minuter. Den mjuka värmen får kroppen att slappna av. Spända muskler och stela leder mjukas, blodcirkulationen kommer igång, kropp och sinne får den paus till återhämtning som lätt försummas i dagens höga tempo. Hos Infrakällan ligger eller sitter du i bastun och bara kopplar av. Du glömmer dina krav och måsten och får en lugn och skön stund för dig själv och dina sinnen. Du laddar dina batterier helt enkelt.

Efteråt känner du dig piggare eftersom puls och blodcirkulation ökat. Rörligheten har ökat, ev smärta har reducerats eller försvunnit. Kroppen får en mer avslappnad inställning vilket leder till att livsenergin har möjlighet att flöda.

Hälsosam och stärkande värme
Infrarött ljus är egentligen ingen nytt påfund, utan ett naturligt fenomen där solens osynliga energi ger värme till att djur, natur och till oss människor här på jorden. Trots att vi verken ser eller känner dom infraröda strålarna är dom alltså livsavgörande för vår överlevnad. Utmärkande för det infraröda ljuset, som används vid Infraröd terapi, är att till skillnad från ”vanlig” värme där luften först värms upp, för att i sin tur värma upp kroppen, så tränger det röda infraljuset djupt in i vår kropp och värmer upp kroppen inifrån. Upplevelsen hos infrakällans infraröda bastu kan liknas med att solbada, dvs ljuset/värmen höjder din egen kroppsvärme på ett mycket avslappnande och behagligt sätt. Det tränger djupt in i kroppen och dess vävnad och man upplever det som mjukt och skönt. Infrakällans Infraröda bastu är fullständigt säker, och till skillnad från vanligt solbadande, där vi utsätter kroppen för UV­ljus, är värmen och ljuset från vår bastu hälsofrämjande och har en mängd hälsoeffekter på kroppen.
Avstressning
Lugn, avslappnad och en känsla av harmoni är vanligt att man känner under en behandling i bastun med infrarött ljus. Många somnar bara efter några minuter, och kan bla förklaras av att den mjuka värmen får hela kroppen att slappna av. Spända, stela muskler och leder mjukas upp, blodcirkulationen kommer igång och du får tid till en välförtjänt återhämtning som lätt glöms bort i vår allt mer stressiga vardag. Hos infrakällan hittar du din stressfria stund, som du väl förtjänar. Vi vill att du ska känna dig som hemma fast utan dina krav, måsten, toto­lists och vardagliga bekymmer. Du kommer alltså att få en lugn skön stund för dig själv och dina sinnen. Efter bastun känner du dig oftast piggare eftersom blodcirkulationen ökat. Du kommer troligen också uppleva att rörligheten ökat, eventuell smärta har försvunnit eller reducerats. Kroppens är mer avslappnad och du känner dig energifull.
Detox

Utrensning av toxiner och gifter

Trots att det är lika varmt i en infrabastu gentemot i en vanlig bastu (är bara 54­-60 grader), så svettas du mer än vad du gör i en vanlig bastu. Och iom att dom röda infrastrålarna tränger djupt in i kroppen och värmer upp, så svettas du också från djupet.

Denna djupa svettning bidrar till en av de mest effektiva detoxbehandlingarna som finns idag. Du renar och utrensar alltså kroppen från gifter, toxiner och slaggprodukter som vi lätt samlar på oss då vi stressar, äter mediciner och producerad mat eller utsätts för föroreningar av olika slag.

Detta bidrar att du troligen efter ett besök hos infrakällan känner dig piggare, är inte lika uppsvälld, att fått en lugnare mage, finare hud och att dina småkrämpor börjar förvinna.

Celluliter
Celluliter kan liknas med en geléliknade substans bestående av fett, vatten och slaggprodukter. Celluliter samlas i fickor under huden, och kan ses som ingående gropar på kroppen, oftast kring rumpa och lår hos kvinnor. Genom den effektiva och djupgående värme från infrastrålarna, i Infrakällans bastu, som leder detta till att vi även svettas på djupet och vi får en effektiv detoxeffekt. Den effektiva utrensningen av gifter, toxiner och slaggprodukter som sker i bastun gör även att celluliter reduceras och i hög snabbar på behandlingen att motverka celluliter.
Viktminskning och förbränning

Genom ett kontinuerligt användande av infrakällans infrabastu kan den hjälpa dig att gå ner i vikt, förlora och utsöndra fett. Dels genom svettningen och den energiförbrukning som är nödvändig för att producera svett, och dels genom en direkt utsöndring av fett. Iom att det händer så pass mycket i kroppen av dom röda infrastrålarna kan du förbränna upp till 600 kalorier genom ett 30­ minuter program i vår bastu.

Nedan visas sporter/aktiviteter och dess energiförbrukning för 30min:

Aktivitet: Kalorier

 • Rodd (maximal ansträngning) 600 kcal
 • Simmning (typ crawla) 300 kcal
 • Jogging: 300 kcal
 • Tennis (snabbt spel): 265 kcal
 • Cyckling (16km/h): 225 kcal
 • Gång: 150 kcal

En behandling med infraröd bastu kan därför ha en nyckelroll för både viktkontroll och hjärt­ och kärltillståndet. För de som inte motionerar regelbundet, eller inte kan motionera av olika anledningar, men ändå vill ha den effektiv och viktkontroll som träningen innebär är därför infrakällans bastu ett bra val till dom fördelarna som motionen ger. Men infraröda bastun kan även spela en stor nyckelroll, för de personerna som tränar. För att få ut mer av sin träning och för att kunna orka prestera till nästa pass, krävs återhämtning. Hos infrakällans bastu får dina muskler, kropp och sinne tid till återhämtning och efteråt kan du kan fokusera och taggad till ditt nästa träningspass.

Utmattning och kronisk trötthet
Värmen leder också till ökad endorfinproduktion vilket leder till eufori och lyckokänslor. Endorfiner är kroppens eget morfin och måbra hormon. De kan påverka vår stresströskel, mottaglighet mot infektioner, psykiska sjukdomar, sömn och hjärnans utveckling. Hos infrakällans bastu får dina muskler, kropp och sinne tid till återhämtning och efteråt kan känna dig mer energifull, gladare och piggare
Stel muskler, leder och muskelkramp

Den röda infrastrålningen och värmen i infrakällans bastu förbättrar och ökar cirkulationen i överspända och ömma muskler vilket leder till en ökad en ökad förbättring till en normaliserad muskelfunktion. Muskelfibrerna påverkas även positivt av infraröda ljuset.

Lindrar muskelkramper

Muskelkramper har länge påvisats minska genom användning av värme. Underliggare orsaker till besvär med kramp kan vara skelett­ led­ eller euro­patologiska problem.

Värk, kronisk smärta och fibbromylagi

I och med att kroppen värms upp inifrån med infraröd värme, så ”tvingar” man giftrester och slaggprodukter som finns under huden att komma ut. Detta bidrar till, att förutom den vinnande effekten av att reducera celluliter, så kan 30­ min bastande hos infrakällan hjälpa dig att få bukt med eksem, akne och psoriasis. Även vid mylagi samt vissa typer av reumatism, är det troligen att du upplever en måskant skillnad av minskningen av smärta.

Värk och smärta kan alltså minskas genom värme, och därför rekommenderar vi stark våran bastu till personer med smärtkänsla. Smärtkänslan har visats sig minskas genom att när cirkulationen kommer igång, så absorberar kroppen den behagliga FIR strålningen vilket har bevistas b.la lindra kronisk smärta, ryggvärk, atrit, fibromyalgi och bursit.

Värme kan också leda till ökad endorfinproduktion, vilket kan reducera smärta och skapa smärtlindring.

Boostar immunförsvaret
Forskare har funnit att kontinuerlig och långvarig infrabastande, kan stärka funktionen hos vita blodkroppar och på såvis stärka vårat immunförsvar. Värmen har dessutom vista sig ha en skonsam läkande effekt och förstärker ämnesmättningen, i ett liknande tillstånd som motion. Man börjar svettas, förbränner fett, energi, toxiner och boostar sitt immunförsvar.
Mjukdelskador

Vävnader som värms upp till 45°C och sedan sträcks visar en icke­elastisk bestående förlängning på ungefär 0,5 – 0,9 % som består när sträckningen tas bort. Detta sker inte i samma vävnader när dessa sträcks vid normala vävnadstemperaturer.

Sålunda kan 20 sträckningsomgångar skapa 10 – 18 % förlängning i vävnader som värms upp och sträcks.

Denna effekt kan vara särskilt värdefull när man arbetar med ligament, ledkapslar, senor, bindvävshinnor och leder som har blivit ärriga, förtjockade eller sammandragna.

Sådan sträckning vid 45°C orsakade mycket mindre försvagning i sträckta vävnader vid en given förlängning än liknande förlängning som skapats vid normala vävnadstemperaturer.

De citerade experimenten visar klart att lågpåverkande sträckning kan skapa en signifikant bestående förlängning när värme appliceras tillsammans med sträckning eller riktade träningar, som också är säkrare än sträckning av vävnader vid normala vävnadstemperaturer.

Denna säkrare sträckningseffekt är avgörande för riktigt skött träning hos idrottsmän för att minska deras skadetid.

Vävnadsskador – dagliga sessioner användes tills bästa läkningsresultat uppnåddes; sedan användes infrarödvärme för att ta tag i permanenta skador. Smärtkontrolleffekten på de kroniska skadorna varade tre dagar innan ytterligare behandling var nödvändig.

Cirkulation

Genom värmen från det infraröda ljuset så ökar cirkulationen i hela kroppen. Värmen ökar också blodcirkulationen ut i de mindre och fina kärlen. Detta leder till att stelhet minskar och läkningssprocesser förbättras. Blodomloppet i kroppen har en betydelsefull och stor roll med många viktiga uppgifter i vår kropp, bland anana genom att

 • Föra bort avfall och slaggprodukter vid ämnesomsättningen
 • Förse kroppens celler med livsviktig näring
 • transportera syre från lungor till vävnader, och koldioxid i andra riktningen
 • Sprida olika hormoner och signalsubstanser som styr olika funktioner i vår kropp.
Stärker hjärt- och kärlsamheten

Tack vare att värmen från dom infraröda strålarna i vår bastu är djupgående, över 4cm går den in i kroppen, uppstår en värmningseffekt djupt inne i våra organ och i muskelvävnaderna. Detta medför att kroppen framkallar en ökning av både hjärtvolym och hjärtfrekvens, vilket ger en gynnsam hjärtpåfrestning, hjärtkärlträning och konditionseffekt. Medicinska forskare bekräftar att användning av värmeterapi stödjer hjärt­ och kärlträningen eftersom kroppen arbetar med att kyla ner sig själv och detta bidrar till en betydande ökning av hjärtfrekvensen, hjärtutbytet och ämnesomsättningen.

Även NASA har fått nys på vad den infraröda stimuleringen gör för hjärt­ och kärlträning. Och har därför gjort omfattande forskning kring detta ämne i böjan på 1980­ talet, och kommit fram till slutsatsen att infraröd behandling och stimulering borde vara den ideala vägen för astronauter under långa rymdflygningar för att bibehålla hjärt­ och kärlfunktion Även personer som har svårt att röra på sig optimalt, kan vara alltifrån sjuksommar till rullstolsbundna, som gör det svårare att hålla träningen av hjärt­ och kärleffekten regelbundna, kan bli hjälpa och få en positiv effekt av infraröd behandling.

Infrabastu

Behandling
Fr. 250:-
 • Behagligare än vanlig bastu
 • 30 minuter motsvarar en kaloriförbrukning på 600kcal
 • Svettas ut farliga toxiner
 • Förebygger celluliter
Boka nu
Share This